HOGYAN TARTSA BIZTONSÁGBAN RAKTÁRI DOLGOZÓIT A NYÁR FOLYAMÁN?

Hogyan tartsa biztonságban raktári dolgozóit a nyár folyamán?

A nyár magasabb hőmérsékletet és több ideiglenes alkalmazottat hoz magával, így különösen fontos, hogy fokozottan figyeljen raktári dolgozói biztonságára és jóllétére. Az alábbi tanácsok segítenek abban, hogy a nyári hónapokban is biztonságosan és produktívan dolgozhassanak.

Nyári veszélyek

A nyári hónapokban a raktárak hűtése alapvető fontosságú, de a diákok, gyakornokok és más szezonálisan alkalmazott személyzet beáramlása szintén nagy kihívást jelenthet. Az új munkatársak és a gyakori személyzetváltozás miatt megnő a balesetek kockázata, ami komoly biztonsági problémát jelenthet. A statisztikák azt mutatják, hogy az anyagmozgatási balesetek száma gyakran megnő azokban az időszakokban, amikor sok új munkavállalót alkalmaznak.

Az ilyen balesetek elkerülése érdekében az alábbi biztonsági lépéseket érdemes megtenni:

Képzés: Minden anyagmozgatással foglalkozó dolgozónak hatékony képzésben kell részesülnie. Még ha már rendelkeznek is tanúsítvánnyal, érdemes frissítő képzést biztosítani számukra. Különös figyelmet kell fordítani a gyalogos dolgozók biztonságára, hiszen ők nagyobb valószínűséggel sérülnek meg targoncák által, mint maguk a targoncavezetők.

Felügyelet: Minden munkavállalót megfelelően kell felügyelni. A felügyelet során emlékeztetni kell őket a biztonságos munkavégzésre, érvényt kell szerezni a biztonsági szabályoknak, és fegyelmezni kell azokat, akik megszegik azokat.

Értékelés: Becsülje meg szezonális munkavállalóit, és tudassa velük, hogy megbecsült munkatársak. Ez növelheti a munkamorált és a hosszú távú lojalitást, ami különösen fontos lehet a jövőbeli forgalmas időszakokban.

Vigyázzon magára és maradjon hűvös

A nyári meleg szintén növelheti a raktári balesetek számát. A túlzottan meleg munkahely fáradttá és figyelmetlenné teheti a dolgozókat, ami hibákhoz vezethet. Emellett a túlmelegedett munkakörnyezet csökkentheti a termelékenységet is, sőt, dolgozókat is elveszíthet olyan vállalkozásokhoz, amelyek jobb munkakörülményeket kínálnak.

Hosszú távon érdemes megfontolni az olyan beruházások előnyeit, mint a légkondicionáló rendszer, nagy térfogatú, alacsony fordulatszámú ventilátorok (HVLS), jobb szigetelés és fényvisszaverő „hűvös tető”. Azonnali intézkedésként a következő javaslatokat ajánljuk:

Hordozható hűtés: Hordozható ipari ventilátorok, párátlanítók és légkondicionálók elhelyezése ott, ahol a legnagyobb szükség van rájuk, költséghatékonyabb lehet, mint az egész épület légkondicionálása. Ha kint melegebb van, mint bent, zárja le a dokkolóajtókat, hogy a levegő ne jusson ki. Amikor bent melegebb van, mint kint, nyissa ki őket, hogy beengedje a hűvös levegőt.

Gépek kikapcsolása: Az olyan berendezések, mint a szállítóberendezések, jelentős mennyiségű hőt termelhetnek. Jobb kikapcsolni őket, amikor nincs rájuk szükség. A vinilszalagfüggönyök használata lassíthatja az ilyen hőforrásokból származó levegő terjedését.

Vigyázzon magára és alkalmazottaira és legyen kellemes nyara!

Hungarian Distributor:
NIKETRANS TARGONCA KFT.,
Address: Balatonfűzfő, Szállás u. 1. H-8184, Hungary
Telephone: +36 88 451 488 // E-mail: info@niketarg.hu
1,2 tonna teherbírású gyalogkíséretű targonca
Gyalogkíséretű targonca 790 000 Ft + áfától 2024. szeptember 30-ig vagy a készlet erejéig ÁRGARANCIÁVAL!

bővebben

1,5 tonna teherbírású gyalogkíséretű targonca
Gyalogkíséretű targonca 890 000 Ft + áfától 2024. szeptember 30-ig vagy a készlet erejéig ÁRGARANCIÁVAL!

bővebben

Új HC 2,5t Gázüzemű targonca 17 900 EUR+Áfától + AJÁNDÉK 1,5 tonnás gyalogkíséretű targonca, magyarországi készletről azonnal!
* MINŐSÉG - MEGBÍZHATÓSÁG *
Új HC 2,5t Gázüzemű targonca 17 900 EUR+Áfától, 1,5 tonnás AJÁNDÉK gyalogkíséretű targoncával, készletről azonnal!

bővebben

HC 1.5 tonna teherbírású homlokvillás targonca piacvezető, prémium (CATL) Li-ionos akkumulátorral 15 900 EUR+Áfától + AJÁNDÉK 1,5 tonnás raklapemelővel
HC 1.5 tonna teherbírású, homlokvillás Li-ionos elektromos targonca piacvezető, prémium (CATL) Li-ionos akkumulátorral, AJÁNDÉK 1,5 tonnás raklapemelővel

Minőség * Megbízhatóság * Verhetetlen áron!

bővebben

Akció 2024. szeptember 30-ig! 1,5 tonnás lítium-ionos raklapszállító készletről, azonnal
CBD15-JH típusú 1,5 tonna teherbírású lítium-ionos raklapszállító targonca 24/20 V/Ah Li-ion akkumulátorral és töltővel csak 319 000 Ft+Áfa


bővebben

Akció 2024.szeptember 30-ig! 2 tonnás lítium-ionos raklapszállító készletről, azonnal
CBD20-JH típusú 2 tonna teherbírású lítium-ionos raklapszállító targonca 48V/20Ah Li-ion akkumulátorral és töltővel csak 529.000 Ft+Áfáért

bővebben

Discounts