A zéró kibocsátás felé vezető út

A zéró kibocsátás felé vezető út

A tengeri hajózás jelenleg a világ üvegházhatású gázkibocsátásának mintegy 3 százalékáért felelős, ezért a Nemzetközi Tengerészeti Szervezet (IMO) célul tűzte ki, hogy 2050-ig a szektor károsanyag-kibocsátását legalább felére csökkentsék. Ez azonban csak az első lépés a végső cél, a zéró kibocsátás felé. Bár már folyamatosan történnek próbálkozások az elektromos meghajtású konténerszállító hajók kifejlesztésére, a tengeri szállítmányozás teljes körű károsanyag-mentesítése még messze van.

Az átállás akadályai közé tartozik a hajózási infrastruktúra átfogó átalakításának szükségessége, a megfelelő töltőhálózatok kiépítése, valamint az elektromos hajókra jellemző technológiai kihívások, mint például az akkumulátorok hatótávolságának és élettartamának növelése. Továbbá, a jelenlegi dízel- és nehézolaj-hajtású hajókkal szembeni váltás magas költségei is gátat szabnak a gyors elterjedésnek. Azonban a klímaváltozás egyre súlyosbodó hatásai sürgetővé teszik az iparág számára, hogy innovatív megoldásokkal válaszoljon, és egy fenntarthatóbb jövőt építsen.

Amíg nem érhető el jelentős áttörés a fent említett hajók építése terén, a kikötőkben történő eszközök és járművek zöldítése nyújthat alternatív, ideiglenes megoldást. Ezen törekvések között szerepel a konténerek és egyéb rakományok mozgatásából származó emisszió drasztikus csökkentése. Több kikötő világszerte, például Rotterdam és Szingapúr is elindította saját zöld programját, amely célul tűzte ki az elektromos eszközök, mint például targoncák és konténerrakodók széleskörű használatát. Ez a kezdeményezés nem újkeletű, hiszen korábban is történtek hasonló tesztek, de az egyre nagyobb veszéllyel fenyegető környezeti változások megkövetelik a minél hamarabb történő változásokat.

Több óra munka, kevesebb töltés – nagyobb környezetvédelem

Az elektromos gépeknél, és így a konténerrakodó és kisebb raktári targoncáknál a zéró kibocsátás kulcsfontosságú. Manapság a hihetetlen iramban fejlődő Li-ion technológia lehetővé teszi az elektromos targoncák számára, hogy felvegyék a versenyt belső égésű társaikkal. A rendkívül rövid idő alatt feltölthető Li-ion akkumulátorokkal ellátott targoncák hatékonyak lehetnek a nagy igénybevételű kikötői munkák elvégzéséhez. Pár óra alatti töltésükkel és megbízható teljesítményükkel képesek a folyton érkező hajók rakományait biztonságosan és gyorsan mozgatni és raktározni, miközben minimális a károsanyag kibocsátásuk.

Ezek a targoncák a legmodernebb tervezés minden előnyét élvezik: a rendkívül felhasználóbarát ergonomikus kialakításnak köszönhetően a vezetők képesek hatékonyan fókuszálni a munkájukra, kevésbé fáradnak el és így csökkentik a súlyos balesetek lehetőségét. Teljesítményük tekintetében a Li-ion akkumulátort használó targoncák és konténerrakodók ugyanazt az erőt és megbízhatóságot képviselik, mint a belső égésű társaik. Az elektromos hajtás ugyanakkor csendesebb és rezgésmentes működést biztosít, ami nemcsak a dolgozók komfortérzetét javítja, hanem a kikötők zajszennyezését is jelentősen csökkenti.

Jövőbeli változások

Folyamatos fejlesztésüknek és fejlődésüknek köszönhetően az elektromos targoncák és konténerrakodók kiváló indulópontnak bizonyulnak a zéró károsanyag-kibocsátásért vívott folytonos harcban. Az elektromos meghajtású eszközök elterjedésével párhuzamosan szükséges a kikötői infrastruktúra fejlesztése, beleértve a töltőállomások kiépítését és az energiatárolás hatékonyságának növelését. Emellett a megújuló energiaforrásokból származó energiaellátás biztosítása is elengedhetetlen a teljes körű zéró kibocsátás eléréséhez.

Az iparág szereplői számára világossá vált, hogy az elektromos eszközök használata nemcsak környezetvédelmi, hanem gazdasági szempontból is előnyös lehet. Az alacsonyabb karbantartási igény, a hosszabb élettartam, és a folyamatosan csökkenő energiaköltségek mind hozzájárulnak ahhoz, hogy az elektromos meghajtású targoncák és konténerrakodók fenntartása hosszú távon költséghatékonyabb legyen. Ezek a fejlesztések nem csupán a környezetvédelem szempontjából jelentősek, hanem hozzájárulnak a vállalatok versenyképességének növeléséhez is.

A zöld jövőért – válassza az elektromos targoncákat!

Válassza Ön is az elektromos targoncákat cége és vállalkozása számára, és segítse a környezet megóvásáért folytatott harcot! Az elektromos meghajtású targoncák és konténerrakodók nemcsak a jelenlegi kihívásokra nyújtanak választ, hanem a jövőbeni fenntarthatósági célok elérésében is kulcsszerepet játszanak. Tegyünk együtt egy zöldebb, tisztább és fenntarthatóbb világért!

Mi itt a Niketrans-nál 0.6 tonna - 250 tonna teherbírású elektromos targoncák széles választékával várjuk kedves ügyfeleinket, vegye fel velünk a kapcsolatot még ma!

magyarországi forgalmazó:
NIKETRANS TARGONCA KFT.,
cím: 8184 Balatonfűzfő, Szállás u. 1.
Telefon: +36 88 451 488 // E-mail: info@niketarg.hu
1,2 tonna teherbírású gyalogkíséretű targonca
Rémisztően jó Halloweeni akció!
Gyalogkíséretű targonca 829 000 Ft + áfától 2024. november 1-ig vagy a készlet erejéig ÁRGARANCIÁVAL!

bővebben

1,5 tonna teherbírású gyalogkíséretű targonca
Rémisztően jó Halloweeni akció!
Gyalogkíséretű targonca 970 000 Ft + áfától 2024. november 1-ig vagy a készlet erejéig ÁRGARANCIÁVAL!

bővebben

RÉMISZTŐEN JÓ HALLOWEENI AKCIÓ! Új HC LÍTIUM-IONOS 1,5 tonnás elektromos targonca 15.900,- EUR + Áfáért, mely 4.000 EUR+ÁFA* kedvezményt tartalmaz, készletről, azonnal!
Rémisztően jó Halloweeni akció!
Multinacionális cégeket és a magas igényeket támasztó vevőket célozta meg a világ egyik legnagyobb targoncakonszernje!

bővebben

Rémiszően jó Halloweeni akció 2024. november 1-ig! 1,5 tonnás lítium-ionos raklapszállító készletről, azonnal
CBD15-JH típusú 1,5 tonna teherbírású lítium-ionos raklapszállító targonca 24/20 V/Ah Li-ion akkumulátorral és töltővel csak 319 000 Ft+Áfa


bővebben

Rémisztően jó Halloweeni akció 2024.november 1-ig! 2 tonnás lítium-ionos raklapszállító készletről, azonnal
CBD20-JH típusú 2 tonna teherbírású lítium-ionos raklapszállító targonca 48V/20Ah Li-ion akkumulátorral és töltővel csak 529.000 Ft+Áfáért

bővebben

Aktuális akcióink